Klobásovo-parmezánová polievka so smotanou a syrom

1 lb (450 g) talianska klobása
1/2 strednej cibule, nakrájanej na tenké plátky
1 lyžica cesnakového prášku (alebo 3 strúčiky cesnaku, mletého)
1 (8 oz – 225 g) konzervy paradajok
1 lyžička talianskeho korenia
Soľ a čerstvé mleté čierne korenie
4 stredné rímske paradajky nakrájané na kocky (alebo 1 malá konzerva nakrájaná na kocky)
1/2 šálky (4oz) smotanového syra
1 šálka (250 ml) kuracieho vývaru
1 šálka hustej smotany
1/4 šálky parmezánu
Čerstvá nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu

Postup:

  1. Otočte svoj instantný hrniec do režimu dusenia. Necháme zohriať, pridáme olivový olej a cibuľu a varíme do mierneho mäkka.
  2. Pridajte klobásové mäso, rozdeľte ho vareškou a varte, kým už nie je ružové, za častého miešania, aby ste sa uistili, že sa neprilepí na vložku. Stlačením CANCEL zastavíte režim restovania vášho Instant Pot.
  3. Pridajte mleté paradajky, nakrájané paradajky, cesnakový prášok, soľ, korenie, talianske korenie, smotanový syr a kurací vývar. Rýchlo premiešajte, aby sa všetko premiešalo.
  4. Ak chcete uvariť klobásovú polievku, umiestnite pokrievku na instantný hrniec, zatvorte ju a uistite sa, že ventil je nastavený do polohy TESNENIE. Stlačte tlačidlo PRESSURE COOK na 5 minút. Keď je tlakové varenie hotové, urobte rýchle uvoľnenie, potom opatrne odstráňte veko a stlačením CANCEL vypnite instantný hrniec.
  5. Do klobásovej polievky vmiešame hustú smotanu a parmezán. Klobásový parmezánový krémový syr rozdeľte do misiek, ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a ďalším parmezánom.

Zdroj: Pinterest/Eatwell101 

Značky:, ,