Kura na grile s broskyňami a limetkovo-zázvorovou omáčkou

Recept na grilované kuracie broskyňové špízy – Túžite po niečom letnom a chutnom? Nemusíte hľadať ďalej, pretože tu máte tento skvelý recept na grilované kuracie broskyňové špízy! Marinované kúsky jemného kuracieho mäsa a šťavnatých broskýň sú napichnuté na špízy a grilované do dokonalosti, vytvárajúc ľahké a chutné jedlo, ktoré si každý obľúbi. Tieto grilované kuracie špízy sú skvelé pre vonkajšie stretnutia alebo spoločné jedlo s priateľmi; budete milovať túto jedinečnú kombináciu ingrediencií.

Zoznam ingrediencií pre recept na grilované kuracie broskyňové špízy:

-2 libry kuracích pŕs bez kostí a kože,

-nakrájaných na kúsky veľkosti 2,5 cm

-3 strúčiky cesnaku, nastrúhané

-1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru

-1/4 šálky olivového oleja

-1 lyžica sezamového oleja Šťava z jednej limetky

-3 lyžice medu

-1/2 lyžice instantnej kuracej bujónovej kocky (voliteľné)

-1/2 čajovej lyžičky morskej soli a čerstvo mletého čierneho korenia,

-podľa chuti 2 alebo 3 broskyne, nakrájané na plátky

POSTUP

  1. 1. Pripravte grilované kuracie broskyňové špízy: V stredne veľkej miske zmiešajte cesnak, limetkovú šťavu, med, olivový olej, čerstvo nastrúhaný zázvor, instantnú kuraciu bujónovú kocku a sezamový olej. Odložte 1/4 šálky marinády na stranu.
  2. 2. Vrecúšku typu Ziploc alebo veľkej miske zmiešajte kuracie mäso s marinádou. Nechajte marinovať aspoň 2 hodiny, maximálne 8 hodín, občas obracajte vrecúško. Pred varením scedite kuracie mäso z marinády.
  3. 3. Predhrejte gril na strednú teplotu. Navlečte kúsky kuracieho mäsa na špízy a striedavo pridávajte plátky broskýne. Potrite špízy olejom a osolte a okoreňte podľa chuti.
  4. 4. Položte špízy s kuracím mäsom na gril a grilujte ich, občas obracajte, až kým nebude kuracie mäso dôkladne prepečené a dosiahne vnútornú teplotu 165 °F (74 °C), približne 10 minút. Počas posledných 1-2 minút grilovania potrite špízy s rezervovanou zmesou omáčky. Podávajte okamžite.

0 komentárov k “Kura na grile s broskyňami a limetkovo-zázvorovou omáčkouPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *