Kuracie na masle s cuketovými rezancami

4 polievkové lyžice masla, rozdelené (na tento recept je najlepšie maslo z trávy)
Šťava a kôra z polovice citróna
4 strúčiky cesnaku, mleté
1 lyžica dijonskej horčice
Štipka kajenského korenia
1/4 lyžičky papriky
1/4 šálky (60 ml) kuracieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
1 polievková lyžica horúcej omáčky podľa vlastného výberu (my sme použili Sriracha)
2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
1 polievková lyžica čerstvo nasekanej pažítky
2 lyžičky mletého tymiánu
1/4 lyžičky drvených vločiek červenej papriky
Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Plátky citróna, na ozdobu

Postup:

  1. 1. Príprava kurčaťa na kovbojskom masle: Vo veľkej miske alebo na plytkom tanieri ochutíme a skombinujeme kuracie prúžky so soľou a korením. Odložte bokom.
  2. 2. Konce cukety umyjeme a odrežeme. Cuketové rezance urobte pomocou špiralizéra alebo škrabky na julienne. Odložte do šalátovej misy.
  3. 3. Zohrejte 1 lyžicu masla vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote. Po roztopení pridajte kuracie prúžky v jednej vrstve a jednu minútu varte bez miešania.
  4. 4. Pridajte mletý cesnak a vločky červenej čili papričky a potom kuracie prúžky opečte na druhej strane niekoľko minút, kým nebudú takmer uvarené. Dbajte na to, aby ste kura v tomto čase neprevarili – inak by mohlo vyschnúť. Odstráňte z panvice a odložte na tanier.
  5. 5. V tej istej panvici rozpustite 3 zvyšné lyžice masla, potom vmiešajte citrónovú šťavu a kôru, dijonskú horčicu, horúcu omáčku, kajenské korenie, papriku a kurací vývar. Priveďte do varu a za stáleho miešania nechajte omáčku 2-3 minúty zredukovať.
  6. 6. Vmiešame čerstvú petržlenovú vňať, nasekanú pažítku a mletý tymián, potom pridáme cuketové rezance a dusíme 2 alebo 3 minúty, kým sa cuketa nerozvarí a omáčka sa trochu zredukuje (cuketa vypustí trochu vody). Uvarené kuracie prúžky vráťte späť do panvice a varte ďalšiu minútu. Okamžite podávajte svoje kura na kovbojskom masle s cuketovými rezancami, ozdobené ďalšími bylinkami, vločkami červenej čili papričky a plátkami citróna.

Zdroj: Pinterest/Eatwell101 

Značky:, , , , ,