Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Jedno po druhej osolíme a okoreníme.
Do maslom vymazanáho pekáča naukladáme stehná a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 ° C približne na 15 minút.
Po 15 minútach stehienka obrátime, v prípade potreby podlejeme trochou vody a pečieme ďalších 15 minút.
Medzitým si pripravíme medovo-cesnakovou omáčku: v mise zmiešame 4 lyžice medu, grilovacie korenie, 2 lyžice jemnej sójovej omáčky, lyžičku mletej červenej papriky a 3 strúčiky rozotreného cesnaku.
Po celkom 30 minútach pečenia stehná vyberieme z rúry a prelejeme pripravenou omáčkou. Premiešame a vrátime ešte na 10 minút do rúry, strážime, aby sa medovo-cesnaková omáčka nepripálila.
Servírujeme s bielym pečivom, môžeme doplniť aj čerstvou zeleninou s jogurtovým dipom.
TIP 1: Medovo-cesnakovou omáčku pridávame až niekoľko minút pred dopečením. Med a cesnak sa totiž veľmi rýchlo pripaľujú, ale takto bude výsledok presne taký, aký má byť!
TIP 2: Stehná môžeme dozdobiť vetvičkou rozmarínu.
Značky:kuracie prsia, kuracina, prsia