Vrstvený gyros šalát
Suroviny
2-3 ks kuracie prsia
2 KL gyros korenie
3-4 PL olej
2-4 strúčiky cesnaku
250-350 ml majonéza / biely jogurt
250 ml kyslá smotana
štipka biele mleté korenie
1 ks cibule
1 konzerva kukurice
5-6 ks sterilizovaná uhorka
podľa chuti kečup
1 ks čínské kapusta
Mäso nakrájame na drobné kocky, posypeme gyros korením, pridáme olej a premiešame. Necháme odstáť, aby mäso nasiaklo korením a olejom. Potom mäso sprudka opečieme a dáme bokom vychladnúť.
Uhorky, cibuľu nakrájame na drobné kocky, kukuricu scedíme. Smotanu zmiešame s majonézou, dochutíme prelisovaným cesnakom a môžeme pridať štipku bieleho mletého korenia.
Môžeme vrstviť. Na dno misy dáme mäso aj s výpekom. Na mäso uložíme vrstvu cibule, na cibuľu dáme polovicu majonézovej zmesy, navrstvíme nakrájané uhorky, potom kečup a kukuricu. Zakryjeme druhou polovicou majonézové masy a zakončíme to na tenké rezance nakrájaným čínskym kapusty. Šalát odložíme do chladničky a podávame ho dobre vychladený s kúskom bagety alebo chleba.
Šalát s kuracím mäsom, fazuľami a syrom
Ingrediencie:
300 g varené kuracie prsia
200g konzervovaná fazuľa
150 g tvrdý syr
400 g kukurice
4 ks nakladané uhorky
3 plátky chlieb
1 strúčik cesnaku
biely jogurt
soľ, korenie
Postup:
Chlieb na suchej panvici chvíľu opražíme a keď máme hotovú hrianku, potrieme ju cesnakom. Chlebíček nakrájame na malé kocky a dáme do misky. Kuracie prsia nakrájame na rezance, nakladanú uhorku nakrájame na kocky a pridáme ich k chlebu.
Rovnako do misky pridáme kukuricu, fazuľu, na hrubom strúhadle nastrúhaný tvrdý syr, jogurt a všetko spolu dôkladne premiešame. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, osolíme, okoreníme a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj:pinterest
Značky:salaty, salatygyros