Ingrediencie :
450 g kuracích pŕs
soľ
korenie
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice masla
3 strúčiky cesnaku
čerstvý tymián
citrónová kôra
80 ml bieleho vína
200 ml mlieka
2 hrste špenátu
sladká paprika
Postup :
Krok 1: Kuracie prsia pokrájajte na menšie plátky (rýchlejšie sa tak prepečú) a z jednej strany ochuťte soľou, čerstvo mletým čiernym korením a sladkou paprikou. Okorenenou stranou dole vložte do panvice s rozpáleným olejom, a než sa opečie, rovnako okoreňte aj druhú stranu. Potom otočte a osmažte dozlata.
Krok 2: Mäso vyberte z panvice alebo ho zhrňte k okraju a pridajte maslo, nasekaný cesnak, tymian a citrónovú kôru, pár sekúnd opekajte a zalejte vínom a mliekom (pre poctivejší omáčku použite smotanu, pre ľahší naopak vodu alebo viac vína), osoľte, priveďte do varu, do panvice vráťte mäso a asi 15 minút povarte, nech pekne zmäkne.
Krok 3: Vmiešajte špenát, nechajte ho zavädnúť a podávajte s ryžou, pučenými zemiakmi alebo obľúbenú zeleninovou prílohou.
Zdroj:pinterest
Značky:kuracie, kuracina na citrone