Suroviny:
1 kg prsia kuracie
1 veľký téglik (alebo jogurt) smotana kyslá
3 ks vajcia surové
3 strúčiky cesnak
od oka soľ
1 čl majorán drvený sušený
strúhanka na obalenie
olej na vyprážanie
Postup :
Kuracie prsia si nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky (nevyklepávame). Kyslú smotanu (jogurt) si vyšľaháme metličkou s 3 vajíčkami, soľou, pretlačeným cesnakom, majoránkov.
Do pripraveného pácu poukladáme kuracie prsia, tak aby boli celé ponorené, necháme cez noc v chladničke.
Na druhý deň, obalíme v strúhanke tak, že necháme na prsiach čo najviac pácu a potom len do strúhanky a do rozpáleného oleja pražíme z obidvoch strán do ružova. Výsledok vás milo prekvapí
Podávame s opekanými zemiakmi a dipom z jogurtu: jogurt, čili, soľ alebo podľa vašej chuti.
Zdroj:pinterest
Značky:kuracie rezne, smotana