Cesnakový maslový steak a zemiaková panvica

1 1/2 lb (650 g) flank steak, nakrájaný proti zrnu (alebo ribeye steak, panenka, strips loin, strip steak…)
1 1/2 lb (650 g) baby žltých zemiakov nakrájaných na štvrtiny
1 lyžica olivového oleja
3 lyžice masla, rozdelené
5 strúčikov cesnaku, mletého
1 lyžička čerstvého tymiánu, nasekaného
1 lyžička čerstvého rozmarínu, nasekaného
1 lyžička čerstvého oregana, nasekaného
Soľ a čerstvé mleté ​​korenie
Drvené vločky červenej čili papričky, voliteľné
Marináda

1/3 šálky sójovej omáčky (alebo kokosovej amino pre paleo a bezlepkové)
1 lyžica olivového oleja
1 polievková lyžica horúcej omáčky (my sme použili Sriracha)
Čerstvá mletá paprika

Postup:

  1. 1. Vo veľkej mise zmiešajte plátky steaku so sójovou omáčkou, olivovým olejom, korením a horúcou omáčkou. Odložte a nechajte prúžky steaku marinovať počas varenia zemiakov.
  2. 2. Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote zmiešajte 1 lyžicu olivového oleja a 1 lyžicu masla. Keď je maslo rozpustené, pridáme kolieska zemiakov. Varte asi 4 minúty, premiešajte a varte ďalších 4-5 minút, kým nie sú kolieska zemiakov zlaté a mäkké. Opražené zemiaky preložíme na tanier a odložíme.
  3. 3. Udržujte rovnakú panvicu na strednom ohni a pridajte zvyšné 2 polievkové lyžice masla, cesnak, vločky červenej čili papričky a čerstvé bylinky. Prúžky steaku položte do jednej vrstvy na panvicu a scedenú marinádu na steaky si nechajte na neskôr. Prúžky steaku opekajte z každej strany 1 minútu, kým pekne nezhnednú – načasovanie upravte podľa toho, ako máte steak radi.
  4. 4. Tesne predtým, ako je steak z cesnakového masla hotový, môžete podľa potreby vmiešať odloženú marinádu a povariť jednu minútu. Pridajte kolieska zemiakov späť na panvicu na steak s cesnakovým maslom a prehrejte. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.
Značky:, ,