Špenátový kurací kastról so smotanovým syrom a mozzarellou

2 veľké vykostené kuracie prsia bez kože, vodorovne prekrojené
8 oz smotanový syr, zmäkčený
2 šálky špenátu, opláchnutý
2 lyžice olivového oleja, rozdelené
4 oz syra Mozzarella, strúhaný
3 strúčiky cesnaku, mleté
1/2 lyžičky vločiek červenej papriky, voliteľné
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky papriky
1/2 čajovej lyžičky talianskeho korenia, voliteľné

Postup:

  1. 1. Pridajte olivový olej, cesnak, talianske korenie a vločky červenej papriky do vrecka na zips spolu s 1/2 lyžičky soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia.
  2. 2. Utesnite vrecko a pretrepte, kým sa nezmieša. Pridajte kuracie prsia, uzavrite a masírujte, aby boli kuracie prsia pokryté marinádou, odložte na 10-15 minút na pult, kým pripravíte zvyšné ingrediencie.
  3. 3. Umiestnite stojan do stredu rúry a predhrejte rúru na 400ºF (200 °C).
  4. 4. Špenát na panvici s 1 lyžicou olivového oleja rýchlo zvädnite a odstavte.
  5. 5. Kuracie prsia scedené z marinády poukladáme do zapekacej misy. Zmäknutý smotanový syr natrieme na kuracie prsia a na smotanový syr položíme špenát. Nakoniec vrch posypeme mozzarellou.
  6. 6. Špenátový kastról pečieme 20-30 minút. Kurací kastról je hotový, keď je uvarený na vnútornú teplotu 165˚F (75°C). Špenátový kurací kastról podávajte teplý s karfiolovou ryžou alebo pečenou zeleninou.
  7. Zdroj: Pinterest/Eatwell101 
Značky:, , ,