Špargľa s krevetami na panvičke

1 lb (450 g) veľkých kreviet, olúpaných a zbavených jadier
1 lyžička čili prášku
2 lyžičky papriky
1 lyžička cibuľového prášku
1 lyžička rasce
1/2 lyžičky cesnakového prášku
1 lyžička soli
1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
2 lyžice olivového oleja, rozdelené
1 lyžica olivového oleja alebo nesoleného masla
1 1/2 libry (700 g) špargle (1 alebo 2 zväzky) opláchnuté a narezané
1/4 šálky (60 ml) zeleninového vývaru
1 polievková lyžica horúcej omáčky, voliteľné (použili sme Sriracha)
1 lyžica citrónovej šťavy
Plátky citrónu, vločky červenej čili papričky, čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. 1. Príprava sčernenej panvice na krevety a špargľu: Do veľkej misy pridajte krevety, čili prášok, papriku, cibuľový prášok, rascu, cesnakový prášok a soľ a korenie. Dobre natrieme a odložíme bokom.
  2. 2. V stredne veľkej panvici na stredne vysokej teplote pridajte 1 polievkovú lyžicu oleja a ochutené krevety opečte z každej strany 2-3 minúty alebo kým nezhnednú a neuvaria sa. Vyberieme na plytký tanier a odložíme bokom.
  3. 3. Do tej istej panvice (v prípade potreby vyčistite, aby ste odstránili hnedé kúsky), pridajte 1 lyžicu olivového oleja a 1 lyžicu masla a znížte teplotu na strednú. Pridajte zeleninový vývar, citrónovú šťavu a srirachu a priveďte do varu. Nechajte omáčku trochu zredukovať, potom pridajte špargľu a varte špargľu do chrumkava, cca. 4-6 minút, pravidelne otáčajte špargľu, aby sa obalila v omáčke.
  4. 4. Špargľu zatlačíme nabok a do panvice pridáme sčernené krevety. Na sčernené krevety a špargľu vytlačte štipku citrónovej šťavy. Nechajte zohrievať 1-2 minúty, potom odstráňte grilované krevety a špargľu z tepla, ozdobte petržlenovou vňaťou, plátkami citróna a podľa chuti červenou drvenou čili papričkou. Okamžite podávajte svoje sčernené krevety a špargľu, vychutnajte si to! Černené krevety a špargľu môžete podávať s cuketovými rezancami, karfiolovou ryžou, zemiakovou kašou alebo obyčajnou ryžou.

Zdroj: Pinterest/Eatwell101 

Značky:, ,