Citrónovo-cesnakový Losos s cuketovými rezancami


1 filet z lososa, nakrájaný na 3 alebo 4 kúsky
4 špirálovité cukety
3 lyžice masla, rozdelené
3 – 4 strúčiky cesnaku, mletého
1 šálka čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, rozdelená
Šťava z 1/2 citróna
1/2 čajovej lyžičky drvených vločiek červenej chilli papričky, voliteľné
1 polievková lyžica horúcej omáčky podľa vlastného výberu (my sme použili Sriracha)
Čerstvá nasekaná cibuľa, na ozdobu

Postup:

  1. Filety lososa zo všetkých strán dôkladne osolíme a okoreníme.
  2. Vo veľkej liatinovej panvici zohrejte maslo. Pridajte kúsky lososa na panvicu, kožou ako prvú a opekajte 2-4 minúty z každej strany – v závislosti od hrúbky. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak použijete obracačku na ryby na prevrátenie lososa. Odstráňte z panvice a odložte.
  3. V tej istej panvici roztopte zvyšné 2 lyžice masla. Pridajte citrónovú šťavu, horúcu omáčku, mletý cesnak, polovicu petržlenovej vňate a vločky červenej papriky (ak chcete).
  4. Pridajte cuketové rezance a varte 3 alebo 4 minúty za pravidelného miešania, aby sa obalili v maslovej omáčke, kým cuketové rezance nie sú hotové, ale stále chrumkavé a šťava sa trochu zredukuje. Dochutíme soľou a korením a ozdobíme ešte petržlenovou vňaťou. Cuketové rezance zatlačte bokom a pridajte filety lososa späť na panvicu. Zohrejte na pár minút. Ihneď podávajte citrónovo cesnakové maslo Lososa ozdobeného nasekanou cibuľkou a plátkom citróna na boku. Užite si to!

Poznámka: Cuketa má pri varení tendenciu vypúšťať trochu vody, takže ju môžete po špirálovitej forme posypať soľou a nechať pár minút odležať, aby sa vypustila prebytočná voda. Dobre opláchnite, aby ste sa zbavili soli, a pred varením dôkladne sceďte v cedníku a osušte.

Zdroj: Pinterest/Eatwell101 

Značky:, , , ,